Welpen

Ben je tussen de 7 en 11 jaar oud en ga je graag op avontuur? Dan hoor jij bij de Welpen.

Samen met je horde, jouw groep met andere welpen, stap je iedere zaterdagmiddag, de wereld van Junglebook binnen. Daar kun je volop spelen en stoeien. Het liefst spelen we echte scouting spellen zoals Nachtwacht, Hollandse leeuw en … Ook leer je wat een Welp moet kunnen om zich te redden in de Jungle: pionieren, stokbrood bakken, vuur maken, knutselen, knopen, route technieken etc. etc. En heb je laten zien dat je het kunt, dan krijg je een insigne verdienen.

Natuurlijk zijn de welpen niet alleen in de Jungle. Akela, de oude wolf, is de leider of leidster van de horde. Hathi de olifant is oudste en wijste van de jungle, Shere Kan is de sluwe tijger en Bagheera de zwarte panter is sterk en een echte speurder. Wil je meer weten over deze bijzondere dieren lees dan het boek Junglebook van Rudyard Kipling over het jongetje Mowgli of kijk de film.

Naast de opkomsten op zaterdag, gaan de welpen ook met hun horde en leiding op pad:

  • In de zomer gaan we 1 week kamp. We gaan dan naar een scoutinggebouw van een andere scoutinggroep om te zien hoe hun jungle er uit ziet
  • In het weekend van Hemelvaart gaan we…

Voor je ouders:

Om leiding te mogen geven en toepassen van EHBO en reanimatie krijgt elke leiding een erkende opleiding gericht op kinderen van 7 t/m 11 jaar door Scouting Nederland.

De opkomsten zijn op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00. Meestal spelen de Welpen buiten, op het terrein rond het troephuis aan de Daalseweg of in het “kleine kraaienbos”(groenhoven) in Oud-Zuilen. Is het ect slecht weer, dan hebben de Welpen een eigen lokaal in het troephuis.

Meer weten over de Welpen: kom kijken of neem contact op.