Explorers

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil je leren hoe je zelf van alles moet plannen? Word dan explorer!

Explorers zijn jongeren tussen de 15 en 18 jaar en zorgen voor hun eigen activiteiten, kampen en opkomsten. Zo kan je met je opkomst de Dom gaan beklimmen, je kan een aantal opkomsten besteden aan een project maar je kan ook opeens in een weiland terecht komen om een geocache te doen. Met een kamp kan je gaan rondreizen door Frankrijk, op het strand in Denemarken liggen of alle mooie plekken in London gaan bewonderen. Het ligt helemaal aan wat je zelf als groep wilt doen en bereiken.

Als groep regel je zelf ook van alles om het zo leuk en zo goed mogelijk te laten lopen. Zo worden er een aantal rollen verdeel onder de Explorers, zoals;

  • Voorzitter
  • Penningmeester
  • Notulist

Dit zijn de drie hoofdrollen die een grote rol spelen in een explorer groep. Er wordt ook vaak tijdens een opkomst kort vergaderd over de planning van de maand maar ook over de grotere projecten zoals een weekendje weg of over het zomerkamp waar je een week heengaat. De explorers hebben dus geen leiding maar begeleiding die ze helpt en motivatie geeft waar nodig is.

In het kort; Bij de explorers leer je als een groep wat het is om zelfstandig te worden.

Lijkt het je leuk om met de Explorers mee te doen? Neem gerust contact met ons op.